Min pappa var arkitekt och min allra första lärare. Han hjälpte mig från en tidig ålder att upptäcka mitt viktigaste verktyg som designer – mina ögon.
Oavsett plats eller omständigheter, gjorde han mig alltid medveten om min omgivning…ljuset, färgerna, kombinationerna och detaljerna. Detta är en lärdom som jag alltid kommer att bära med mig och som jag idag försöker lära mina barn… och min man…

Jag har en bakgrund som modedesigner, med en examen från Beckmans School of Design i Stockholm, och har sedan dess arbetat på företag som J.LINDEBERG, Svenska Moderådet, Åhlens, Springhill mfl och som frilansdesigner har jag haft den äran att jobba med bland annat Norrgavel, Uniqlo, Japan Post, Spira, Nishikawa, Rehband, Kardelen. Jag har ritat kläderna till MAX restaurangpersonal och, som lärare, drillat ungdomar i kollektionsframtagning, mönsterdesign och modeteckning på dåvarande Modefabriken i Malmö och jag har designat ”1000” tals mönster till halva svenska befolkningens kalsonger och trosor på Best Point.

De senaste åren har det dock varit störst fokus på mönsterdesign och 2017 lanserade jag min första inredningskollektion Memories of an island under eget varumärke.
Ön Mallorca var vårt hem under några år och inspiration till mina mönster har jag samlat på mig under mina långa vandringar i den fantastiska bergskedjan Serra de Tramuntana.
Idag säljs mina produkter bla i den ljuvligt vackra butiken Rialto Living i Palma och i Flor de Sal dÉstrenc´s små fina butiker runt om på ön.

För mig som designer det är viktigt att ta ett socialt och miljömässigt ansvar och därför jobbar jag så långt det bara går på ett hållbart sätt. Mina kuddar är tryckta i Sverige på en ekologisk bomull och färgerna som de använder är några av de mest miljövänliga som finns på marknaden.

Välkommen att besöka min shop

Julia Bristulf