fbpx

Min pappa var arkitekt och min allra första lärare. Han hjälpte mig från en tidig ålder att upptäcka mitt viktigaste verktyg som designer – mina ögon. Oavsett plats eller omständigheter, gjorde han mig alltid medveten om min omgivning – ljuset, färgerna och detaljerna. Jag har en ödmjuk önskan; att mina produkter ska fylla människor med glädje och en känsla av att de har hittat en skatt som de kan njuta av i många år framöver.

Jag har en bakgrund som modedesigner med en examen från Beckmans School of Design i Stockholm och har sedan dess arbetat både som anställd och frilansdesigner för flera företag, både inom mode och som produktdesigner.

De senaste åren har det dock varit störst fokus på mönsterdesign och 2017 lanserade jag min första inredningskollektion ”Memories of an island” under eget varumärke. Ön Mallorca var vårt hem under några år och inspirationen till mina mönster har jag samlat på mig under mina långa vandringar i den fantastiska bergskedjan Serra de Tramuntana.

För mig som designer det är viktigt att ta ett socialt och miljömässigt ansvar och därför jobbar jag så långt det bara går på ett hållbart sätt. Mina kuddar är tryckta i Sverige på en ekologisk bomull och färgerna som de använder är några av de mest miljövänliga som finns på marknaden.

Välkommen att besöka min shop

Julia Bristulf