Design för mig är harmoni, detaljer och överraskningar.

Min pappa var arkitekt och min allra första lärare. Han hjälpte mig från en tidig ålder att upptäcka mitt viktigaste verktyg som designer – mina ögon. Oavsett plats eller omständigheter, gjorde han mig alltid medveten om min omgivning – ljuset, färgerna och detaljerna. Jag har en ödmjuk önskan; att mina produkter ska fylla människor med glädje och en känsla av att de har hittat en skatt som de kan njuta av i många år framöver.

Jag har en bakgrund som modedesigner med en examen från Beckmans designskola i Stockholm och har sedan dess arbetat både som anställd och frilansdesigner för flera företag, både inom mode och som textil produktdesigner.

För mig som designer det är viktigt att ta ett socialt och miljömässigt ansvar och därför jobbar jag så långt det bara går på ett hållbart sätt. Mina kuddar är tryckta i Sverige på en ekologisk bomull och färgerna som de använder är några av de mest miljövänliga som finns på marknaden.

Då jag och min familj hade den fantastiska möjligheten att bo på Mallorca under två års tid, ville jag gärna hitta en fabrik som var så lokal som möjligt. Nu har den fått följa med mig på färden och den lilla fabriken mitt i myllrande Palma syr fortfarande mina kuddar, även om jag själv har flyttat tillbaka till Skåne.

Min första kollektion under eget varumärke heter ”Memories of an Island”. Ön, Mallorca var, som sagt, vårt hem under en period och inspirationen till mina mönster har jag fått under mina långa och många vandringar i den fantastiska bergskedjan Serra de Tramuntana. Det var en ljuvlig tid och en tid fylld av inspiration.

Välkommen att besöka min shop och hoppas att du hittar vad du letar efter.

Julia Bristulf